• Home
  • Prima
  • Premierul Ciucă: Țara noastră a cheltuit până acum 51 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

Premierul Ciucă: Țara noastră a cheltuit până acum 51 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

ciuca 2

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații, sâmbătă, la finalul ședinței task-force, referitoare la cheltuielile României cu refugiații ucraineni. Prim-ministrul spune că țara noastră a cheltuit până acum 51 milioane de lei, urmând ca de săptămâna viitoare să fie trimise documentele la Bruxelles pentru începerea decontărilor.

„Am identificat totalul cheltuielilor pe care țara noastră l-a făcut, până în acest moment, de la începerea conflictului din Ucraina. Am reușit să discutăm cu toate instituțiile implicate și, în felul acesta, suma totală este de aproximativ 51 de milioane de lei. Am discutat cu toate ministerele de linie astfel încât, săptămâna viitoare, să putem să înaintăm documentele la Bruxelles, pentru începerea decontărilor.

Totodată, după finalizarea activității task-force-ului, am avut o ședință de guvern, în care am stabilit costurile pe care le asigurăm pentru cetățenii ucraineni. Am stabilit ca pentru cei care vor fi cazați în spațiile asigurate de instituțiile statului costul să fie de 50 de lei per persoană, iar pentru cei care vor fi cazați în alte spații decât cele puse la dispoziție de către autoritățile statului costul să fie de 100 de lei per persoană. În total, suma pe care am evaluat-o la nivelul Guvernului și care va fi pusă la dispoziție din fondul de rezervă, în primă fază, este de aproximativ 208 milioane lei”, a precizat prim-ministrul Ciucă.

AMPress

Parteneri