Premierul Viorica Dăncilă, vizită la Vatican

 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, până pe 13 mai, o vizită la Vatican. Vineri, premierul va fi primit în audiență de Sanctitatea Sa Papa Francisc, iar ulterior va avea o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale, informează un comunicat al Executivului.
De asemenea, Dăncilă va avea o întâlnire cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum și cu președintele Comunității Sant’Egidio, Marco Impagliazzo.
Vizita prim-ministrului României la Vatican are loc pe fondul unor relații bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale și academice de ținută.
Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenții români care studiază în universitățile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”.
;inistrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat, miercuri, că se lucrează la un turneu al premierului în Arabia Saudită, Quatar, Kuweit, probabil şi Oman şi Emiratele Arabe Unite.
Ministrul a menționat că preocuparea pentru dezvoltarea relaţiilor cu lumea arabă este ”una dintre priorităţile programului de guvernare”.

AMPress