AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Președintele CJ Hunedoara, experiment la UPU: M-am pus pe un scaun ca să văd dacă mă întreabă cineva dacă mor sau nu mor. Nu m-a întrebat nimeni

Demiteri la spitalul de urgență din Deva după ce președintele Consiliului Județean a fost la secția de primiri urgențe ca pacient obișnuit, fără să-și dezvăluie identitatea. Acesta a fost lăsat să aștepte mult timp pe hol, fără să fie preluat de cadrele medicale, asemenea altor pacienți care se aflau însă cu adevărat în stare gravă. Șeful UPU a fost demis, iar personalul care era de gardă este anchetat, notează stiri.tvr.ro.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a intrat în unitatea de primiri urgențe a spitalului din Deva sâmbătă seară. Pentru că nu l-a băgat nimeni în seamă, și-a luat singur un scaun. Un alt pacient, mai în vârstă, aștepta și el pe hol să fie consultat.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor: De mult stați aici?

Pacient: De la 8.

Laurențiu Nistor: Ne primește careva înãuntru?

Pacient: Nu știu. Mi-au spus mai devreme cã este o gravidã și mã bagã pe mine. Dar au intrat mulți și eu nu mai pot…
Fiica pacientului a încercat sã stea de vorbă cu medicul de gardă. Dar i-a fost închisă ușa de la sala de așteptare și a fost lãsată afară, asemenea celorlalte rude care veniseră împreună cu pacienții.

Fiica pacientului: Doamna doctor, fiți amabilã, pe tatãl meu când îl primiți?

Medic: Îl primesc. Hai să vedeți! Când se eliberează cabinetul de ortopedie, îl primesc. De ce mă tot agresați, că doar știți bine cã îl primesc.

Președintele Consiliul județean susține că a primit mai multe sesizări despre modul în care sunt primiți și tratați pacienții la unitatea de primiri urgențe. Și a vrut să vadă singur care e situația. Când și-a dezvăluit identitatea, a cerut medicului explicații.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor: M-am pus pe un scaun ca sã vãd dacã mã întreabă cineva dacã mor sau nu mor. Nu m-a întrebat nimeni.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!