• Home
  • Prima
  • Preşedintele Iohannis a promulgat legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Unii copii vor primi 600 lei lunar

Preşedintele Iohannis a promulgat legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Unii copii vor primi 600 lei lunar

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, în urmă cu puțin timp, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, proiectul de lege  privind dublarea alocațiilor pentru copii.
Șeful statului a semnat marți decretul pentru „promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 124/13.03.2019)”.

În luna decembrie, Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă ce prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. Guvernul Orban a încercat, sub explicația că inițiativa PSD va înmormânta bugetul, să găsească soluții de amânare sau de ajutorare doar a familiilor sărace. Președintele a promulgat legea care va intra imediat în vigoare.

Precum se știe, în ultimii ani majorările de toate tipurile au fost făcute mai ales prin împrumuturi ale guvernelor succesive, împrumuturi pe care le va continua, neavând alte soluții miraculoase, și guvernul Orban.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri