Președintele Iohannis a semnat eliberarea din funcţie și trecerea în rezervă a lui Coldea

 

Marți seară, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, în care a anunțat că a semnat decretele pentru eliberarea din funcţie şi trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea.

Președintele a subliniat că în opinia sa, serviciile nu trebuie să se amestece în politică, dar nici politicienii nu trebuie să se implice în funcţionarea acestor structuri.

Distribuie prietenilor

„Tocmai am semnat cele două decrete care îl privesc pe generalul Coldea de la SRI, eliberarea din funcţie şi trecerea în rezervă. S-a discutat mult despre Serviciile Secrete. Aceste discuţii poate ar părea contraproductive, dar eu cred că este bine că în aceste zile s-a discutat despre Serviciile Secrete, despre rolul şi locul lor, despre controlul parlamentar, despre comisiile care trebuie să verifice activitatea serviciilor. Pentru ca serviciile să-şi facă treaba bine este important să trasăm cel putin două linii roşii: una se referă la cum se relaționează serviciile la politică, dacă e bine sau nu ca ele să se amestece în politică. Acest lucru trebuie foarte bine clarificat. Părera mea e că nu este bine să fie lăsate serviciile secrete să se amestece în politică”, a spus Iohannis.

Aurelia Apostol, AMPress