Președintele Iohannis: Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă în care a anunţat că Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. În consecinţă, preşedintele a precizat că va convoca, miercuri, consultări cu partidele parlamentare.

Iată ce a declarat Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale:

„În această seară, domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația este pe cât de simplă, pe atât de clară. Regulamentul activităților comune din Parlament, pentru Cameră și Senat, prevede un termen de 15 zile, termen în care trebuie să se pronunțe Camerele reunite asupra propunerii de Guvern. Aceste 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat. În esență, știm, am spus și ieri – se datorează, această situație, PSD-ului.

Distribuie prietenilor

Din cauza PSD-ului, care a boicotat ședința de ieri, nu s-a putut da un vot.
În acest mod, riscăm să intrăm într-un blocaj, or un blocaj este ultimul lucru pe care ni-l dorim în această situație. De aceea, am acceptat această depunere de mandat din partea domnului Ludovic Orban.

În consecință, voi convoca consultări cu partidele parlamentare, consultări care vor începe mâine, la ora 16:00, și se vor termina tot mâine, în jurul orei 20:00, după care voi veni în fața națiunii și voi face o declarație prin care informez ce s-a discutat și care sunt concluziile mele”.

AMPress