Președintele Iohannis, nemulțumit de rezultatele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Președintele Klaus Iohannis se declară nemulțumit de rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională și la Bacalaureat.
„Suntem din nou la finalul unui an școlar, s-au încheiat Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. M-a întrebat cineva dacă sunt mulțumit de rezultate și cum le evaluez, cum le apreciez. Evaluarea mea ar suna astfel: absenteism mare, note mici, promovabilitate redusă, șanse și mai reduse pentru mulți dintre tinerii noștri să realizeze ce își doresc în viață. Probabil cu toții suntem nemulțumiți — elevi, profesori, autorități, părinți — iar concluziile pe care le tragem sunt cam aceleași în fiecare an. Dar asta în sine nu rezolvă nimic. Lucrurile se pot schimba doar prin viziune și prin acțiune”, a spus Iohannis la întâlnirea de lucru privind „Siguranța publică în spațiile de învățământ preuniversitar”, organizată la Cotroceni, notează Agerpres.
Impactul acestei stări de fapt pe termen lung, a precizat el, vizează faptul că peste jumătate dintre tinerii care termină clasa a XII-a nu dobândesc o diplomă de Bacalaureat și nu au o alternativă reală pentru o carieră profesională.
De asemenea, președintele a afirmat că proiectul România Educată are în vedere întreruperea acestor experiențe care se repetă de la an la an și crearea unui alt viitor pentru sistemul de educație din România și pentru generațiile următoare.