Preşedintele Iohannis participă vineri la summit-ul de la Roma

 

Președintele Klaus Iohannis va participa vineri la Summitul UE de la Roma, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.
„Este (…) un summit aniversar pentru că se împlinesc 60 de ani de la momentul semnării tratatelor de la Roma, ocazie cu care liderii țărilor europene vor semna o declarație. Este un moment în care vor începe dezbaterile privind viitorul UE în contextul Brexit”, a declarat Dobrovolschi, luni, la Palatul Cotroceni.

Întrebată dacă președintele Klaus Iohannis va avea o discuție cu premierul Sorin Grindeanu pe marginea Summitului de la Roma, Dobrovolschi a răspuns: „Dacă domnul președinte Klaus Iohannis va considera că este necesar să existe astfel de discuții, ele cu siguranță vor avea loc, vor fi anunțate, vor fi comunicate de către Departamentul de Comunicare sau chiar de către domnul președinte”.

Distribuie prietenilor

De asemenea, aceasta a mai precizat că miercuri, la orele 13.00, președintele Iohannis va avea o întrevedere cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

AMPress