Președintele Iohannis retrage decorațiile condamnaților penal. Printre ei, Adrian Năstase

Președintele Klaus Iohannis îi va retrage Ordinul „Steaua României” fostului premier Adrian Năstase, din cauza condamnărilor penale. La fel se va întâmpla și cu decorațiile primite de celelalte persoane care au avut pedepse cu închisoarea. Lista nu este definitivată, dar, potrivit unor surse, este vorba de aproximativ 10 titluri.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că a decis să retragă toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale, inclusiv fostului premier Adrian Năstase, acțiunea urmând să fie finalizată în scurt timp.

„Da și pot să vă spun chiar că am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și se încadrează în prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor naționale, am demarat efectiv această acțiune și ea va fi finalizată în foarte scurt timp, și veți primi prin intermediul departamentului comunicare exact lista decretelor prin care retrag aceste ordine”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit stiri.tvr.ro.

Distribuie prietenilor

Adrian Năstase a fost decorat în 2002, de fostul președinte Ion Iliescu.

Pe lista la care lucreaza acum Cancelaria Ordinelor s-ar afla în jur de 10 persoane. Printre ele, Dan Voiculescu, decorat tot de Ion Iliescu.