Președintele turc Erdogan vrea sporirea schimburilor comerciale cu România

Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, vrea ca schimburile comerciale cu România să urce la 10 miliarde dolari, țel împărtășit și de premierul român Dăncilă. Declarația a fost făcută, luni, la Ankara, în conferința comună a celor doi, prilejuită de vizita premierului României în Turcia.

„Am început cu o întrevedere bilaterală unde am discutat ce am putea face pentru a dezvolta şi mai mult cooperarea noastră în viitorul apropiat. (…) Relaţiile economice şi comerciale constituie nivelul cel mai important din relaţiile noastre. În anul 2017, am avut o cifră de comerţ de aproximativ 6 miliarde de dolari şi ne dorim foarte mult ca anul acesta, această cifră să crească şi mai mult. Ţelul nostru este să atingem cifra de 10 miliarde de dolari de schimb comercial. Bineînţeles că, datorită paşilor pe care îi vom face în comun, vom ajunge să atingem acest ţel”, a spus Erdogan.

Viorica Dăncilă se află într-o vizită în Republica Turcia, unul din investitorii importanți din România, cu un număr mare de firme în țara noastră și schimburi comerciale consistente.Turcia deține supremația în desfacerea produselor sale.

Distribuie prietenilor

D. Dumitru, AMPress