Prima concluzie în cazul morții suspecte a lui Gyuri Pascu

 

Medicul din ambulanța care a sosit la Ioan Gyuri Pascu cu câteva ore înainte ca acesta să se stingă din viață nu a folosit aparatura necesară și nici nu avea dovada scrisă că artistul ar fi refuzat să fie transportat la spital.

Potrivit realitatea.net, comisia de disciplină l-a audiat pe medic și a constatat două încălcări ale regulamentului intern și ale fișei postului.
Conform regulamentului, doctorul avea obligația să folosească toate trusele medicale disponibile și să obțină consimțământul pacientului privind tratamentul și transportul la spital.
Medicul nu a luat cu el electrocardiograful și defibrilatorul semiautomat și nici nu are, în fișă, refuzul scris al lui Ioan Gyuri Pascu de a fi dus la spital, deși susține că artistul i-a spus că nu dorește să fie transportat la o unitate medicală.
Pentru aceste abateri, medicul va fi sancționat cu 10% din salariu.
Poliția, Serviciul de ambulanță, Colegiul Medicilor și Corpul de control al ministrului Sănătății vor să afle de ce artistului i s-a pus doar diagnosticul de ”atac de panică” și a fost lăsat acasă de către medicii de pe o ambulanță, cu doar două ore înainte ca acesta să moară.