• Home
  • Știri
  • Prima doamnă a Ucrainei, primită la Casa Albă de Jill și Joe Biden

Prima doamnă a Ucrainei, primită la Casa Albă de Jill și Joe Biden

zelenka

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenka, a fost primită la Casa Albă de Jill și Joe Biden. Soția lui Volodimir Zelenski se află într-o vizită în SUA pentru a obține sprijin pentru femeile și copiii din Ucraina, potrivit CNN, citat de digi24.ro.

Joe Biden i-a dat Olenei Zelenska un buchet mare de flori când aceasta a coborât din mașină, iar apoi cele două prime doamne s-au îmbrățișat.
Potrivit Casei Albe, Biden și Zelenska au discutat despre „sprijinul continuu al Statelor Unite pentru guvernul și poporul Ucrainei, care apără democrația și se confruntă cu impactul uman semnificativ al războiului declanșat de Rusia”.

Nu este prima dată când cele două se întâlnesc. Jill Biden şi Olena Zelenska s-au întâlnit pentru prima dată în persoană în luna mai, când Jill Biden a făcut o vizită surpriză în Ucraina. Atunci, ele s-au întâlnit într-un oraș din vestul țării, în apropiere de Slovacia.
În timpul întâlnirii lor de o oră din luna mai, care s-a desfăşurat cu uşile închise, Olena Zelenska i-a împărtăşit lui Jill Biden îngrijorările sale pentru sănătatea emoţională a copiilor ucraineni.

La Casa Albă, Jill Biden a amintit de această vizită.

„Când m-am întors în SUA, am spus a fost că nu poți să intri într-o zonă de război și să nu simți durerea și suferințele oamenilor”, a spus ea.

„Atunci mi-ai cerut să vorbesc despre probleme de sănătate mintală. Așa că m-am întors aici și am vorbit cu echipa mea. Cred că ai primit scrisoarea mea despre ceea ce facem pentru a ajuta mamele și copiii care au suferit din cauza acestor atrocități, am lucrat la asta. Echipa mea a lucrat”, a continuat prima doamnă a SUA.

Parteneri