Primăria Bucureştilor, apă şi toalete ecologice pentru protestatarii din Piața Victoriei

Primăria Capitalei a luat măsura de a pune la dispoziția participanților la protestul de pe 10 august, apă şi toalete ecologice. Mai exact: 10.000 de sticle de apă îmbuteliată, 4.000 de l de apă potabilă și 100 de toalete ecologice, a anunțat pe pagina de Facebook, edilul şef. Joi a avut loc o discuţie între primarul general, Gabriela Firea şi Tomescu Tommy Joul, reprezentantul Grupului de Acțiune Civică Diaspora pentru România, asociație care organizează manifestația din 10 august, din Piața Victoriei.

”Întâlnirea a avut ca scop stabilirea măsurilor necesare pentru ca manifestația să se desfășoare în condiții de siguranță pentru participanți. Astfel, întrucât în Capitală se anunță temperaturi ridicate, organizatorul a solicitat ca Primăria Capitalei să pună la dispoziție apă potabilă pentru participanți. Primarul General a aprobat această cerință, DGASMB urmând să asigure 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET) și 4.000 de l de apă potabilă. De asemenea, Primăria Capitalei va pune la dispoziție și 100 de toalete ecologice, amplasate în zonă”, se arată pe pagina PMB.

Manifestația a primit aprobare de la Primăria Capitalei pentru un număr de aproximativ 250.000 de persoane, număr greu de precizat acum. Certă pare a fi doar temperatura caniculară de sâmbătă şi din zilele următoare.

Distribuie prietenilor

Anul trecut, mitingul diasporei a fost boicotat de elemente ale lumii interlope introduse spre a da motiv jandarmeriei să intervină în forţă. Ancheta nu s-a încheiat nici acum și sunt indicii că ea va fi amânată sine die. Șefii jandarmilor care au condus represiunea sunt pe aceleași poziții, iar premierul Dăncilă a preluat formula ”loviturii de stat”, utilizată de Dragnea.

Aurelia Apostol, AMPress