AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Primarul Clotilde Armand a propus rezilierea contractului cu Romprest. Un argument – în sectorul 1 salubrizarea costă cu 1300 la sută mai mult ca la Oradea

Primarul Clotilde Armand a propus într-o ședință organizată de consilierii PNL rezilierea contractului cu Romprest: Prețul unitar al salubrizării stradale pe km² în Sectorul 1 este cu 1300% în plus față de Oradea

Clotilde Armand a propus, marți, într-o ședință organizată de PNL, rezilierea contractului cu compania de salubritate Romprest, cu care se află în conflict încă de la începutul anului dar situația s-a tensionat în ultimele săptămâni după refuzul companiei de a mai ridica gunoiul de pe străzi.

La ședința organizată de PNL, care nu susțin rezilierea contractului, ci maxim renegocierea lui, participă și reprezentanții Romprest. Primarul Clotilde Armand i-a și acuzat pe liberali în timpul dezbaterii că acționează ca avocați ai companiei.

Primăria sectorului 1 a semnat în iunie 2008 (primar Andrei Chiliman, PNL) contractul cu compania Romprest, pe o durată de 25 de ani. Contractul a fost semnat în aceeași zi în care Curtea de Apel București a anulat întreaga procedură de achiziție. Contractul a rămas totuși în vigoare deoarece nici o instituție n-a cerut anularea lui în instanță pe motiv că întreaga procedură a fost anulată.

Valoarea estimată a contractului era atunci de aproape jumătate de miliard de euro, iar penalizările dacă firma nu-și îndeplinește obligațiile au fost și au rămas simbolice.

Mai multpe G4media.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!