AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Primul pas pentru eliminarea pensiilor speciale. Și totuși cei care le-au luat le vor…

Deputații din Comisia de muncă au votat marți, în unanimitate, eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor militare. Au fost abrogate pensiile speciale ale parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor, judecătorilor CCR, personalului auxiliar din justiție, ale funcționarilor de la Curtea de Conturi, ale funcționarilor parlamentari, aviatorilor, diplomaților, și ale foștilor șefi de stat. 

Vor fi păstrate pensiile speciale ale militarilor și ale polițiștilor. În această categorie intră și cei care au lucrat în SRI, SIE, SPP, STS. ISU sau Administrația Penitenciarelor.

De asemenea, în baza unui amendament propus de către deputatul independent Adrian Dohotaru au fost eliminate indemnizaţiile pentru aleşii locali.

Legea care elimină pensiile speciale va intra miercuri la votul final în Camera Deputaților, care este for decizional. Însă, chiar dacă legea va fi adoptată de plen, nu se aplică retroactiv. Astfel, cei care au primit pensii speciale înainte de adoptarea ei, le vor primi în continuare. De asemenea, legea ar putea fi declarată neconstituțională, dacă va fi atacată la CCR.

DIGI24.ro

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!