• Home
  • Prima
  • Primul trotuar spațial feminin este programat pentru această lună

Primul trotuar spațial feminin este programat pentru această lună

astronaute 1

Astronauții Christina Koch, stânga și Jessica Meir.
(CNN)După ce prima marșă spațială complet feminină a fost anulată în martie, NASA a programat acum o altă tentativă cu astronauții Christina Koch și Jessica Meir pentru 21 octombrie.

Anunțul a fost făcut vineri, în cadrul unui briefing de către agenția care a examinat 10 trotuare spațiale viitoare de către astronauți pe Stația Spațială Internațională.
Pentru trotuarul spațial prevăzut în martie, Koch avea să fie împerecheat cu astronauta Anne McClain, care de atunci s-a întors pe Pământ. În martie, NASA a menționat disponibilitatea costumelor spațiale ca fiind motivul pentru casarea plimbării. Însuși McClain a luat decizia, iar echipele au sprijinit-o, a spus Koch.
„Facem tot posibilul pentru a anticipa mărimile costumului spațial de care va avea nevoie fiecare astronaut, pe baza mărimii costumului spațial pe care l-au purtat la antrenament pe teren, iar în unele cazuri (inclusiv ale lui Anne McClain) astronauții se antrenează în mai multe dimensiuni”, a spus Brandi Dean cu publicul NASA biroul de afaceri a declarat CNN în martie . „Cu toate acestea, nevoile de dimensionare ale indivizilor se pot schimba atunci când sunt pe orbită, ca răspuns la schimbările care trăiesc în microgravitate pot produce un corp. În plus, niciun mediu de formare nu poate simula complet efectuarea unui trotuar în microgravitate și o persoană poate constată că preferințele lor de dimensionare se schimbă în spațiu „.
Astronauta face o imagine uimitoare cu cea mai bună prietenă a ei lansându-se în spațiu
Astronauta face o imagine uimitoare cu cea mai bună prietenă a ei lansându-se în spațiu
Koch a condus un trotuar împreună cu colegul astronaut Nick Hague în locul lui McClain la acea vreme.
Întrebat despre disponibilitatea costumelor spațiale de această dată, Koch a spus că în prezent există două costume spațiale medii la bord. După ce primul plan complet feminin a fost schimbat, Koch a configurat ea însăși cea de-a doua combinație spațială folosind ceea ce era disponibil la bord.
Ea și Meir s-au antrenat amândoi în costume de dimensiuni medii în ultimii șase ani.
Una dintre aceste 12 femei astronaute va merge pe lună
Una dintre aceste 12 femei astronaute va merge pe lună
Koch va efectua trei trotuare spațiale în octombrie, una alături de astronautul NASA Andrew Morgan pe 6 octombrie, alta cu Morgan pe 11 octombrie și plimbarea cu Meir pe 21 octombrie.

Mai mult pe EDITION CNN

Parteneri