Principalele erori în amenajările interioare

Principalele erori in amenajarile interioare

Orice amenajare interioară trebuie să reflecteze, în primul rând, personalitatea celor ce locuiesc în spațiul respectiv. Fie că vorbim de acasă, de una dintre încăperile favorite în care ne relaxăm sau derulăm o serie de activități practice, fie că vorbim de birouri, de spații comerciale sau de o clădire industrială, orice amenajare are anumite particularități de amenajare care o fac mai mult sau…mai puțin plăcută.

Iar dacă ai încercat să amenajezi un spațiu prin forțe proprii, dar rezultatul a fost un spațiu aglomerat, închis, sufocant, exagerat și neorganizat, cu siguranță ai descoperit că designul de interior este foarte important și că e posibil să fi făcut anumite greșeli sau să nu fi luat în calcul anumite detalii. Nu e un moft să apelezi la un designer de interior care să-ți vină în ajutor – astfel ai putea preveni risipa de timp și bani și ai putea evita unele erori de amenajare des întâlnite. Iată, mai jos, câteva dintre ele.

Cele mai frecvente erori în amenajările interioare

«  Nu ții cont de mărimea spațiului

Lipsa unei analizei prealabile a disponibilitatii de spațiu este cu adevărat fatală, mai ales că există riscul de a fi tentat să achiziționezi inițial mobilierul și finisajele pe care ți le-ai dori. Procesul de amenajare restaurant este total diferit de cel de amenajare a unei cafenele, chiar dacă ambele par să facă parte din aceeași clasă Horeca. Măsoară incaperea, fă-ți un plan de lucru – vizual și practic – și abia ulterior vei alege corespunzător toate lucrurile de care ai cu adevărat nevoie.

«  Alegi finisaje, mobilier și decorațiuni la întâmplare

Lipsa de timp poate fi o problemă pentru oricine, mai ales când nu mai ai răbdare și vrei să vezi amenajarea gata cât mai repede. Există, așadar, riscul de a alege la întâmplare tot ceea ce tine de designul de interior, cu posibilitatea ca elementele să nu se potrivească perfect și să faci o serie de cheltuieli nepotrivite. Alege un stil de amenajare în funcție de nevoile spațiului, construiește un contrast cromatic în funcție de preferințe și destinația/mărimea încăperii și fii atent la fiecare detaliu ales pentru ca poate influența rezultatul final.

«  Te inspiri din amenajările nepotrivite

Sigur, există cel puțin un spațiu similar care ți-a atras atenția și pe care ți-ai dori să-l reproduci. Însă, trebuie să ții cont că fiecare spațiu are particularitățile sale, de la formă, până la dimensiune și încadrare. Pentru a obține acel design plăcut și tot unitar trebuie să ții cont de toate aceste aspecte dar și de nevoile și dorințele personale. Poate tu vrei sa iti amenajezi un birou în living, dar ai pus ochii pe o amenajare living exclusiv pentru relaxare. Este evident, în acest caz, de ce ai nevoie să armonizezi spațiul disponibil, cu dorințele și cu nevoile tale.

Parteneri