Vrei sa obtii rapid certificarea WellCode? Teapa, va trebui sa depui efort!

wellcode teapa

Intr-o tara in care unele universitati si facultati au devenit mai degraba „fabrici de diplome” decat spatii academice pentru dezvoltarea profesionala si intelectuala a tinerilor, era de asteptat ca unii dintre acestia sa incerce sa obtina rapid si certificari, precum diploma de absolvire a unui curs de mentorat/training in IT.

Asta cu atat mai mult cu cat, asa cum stim, programarea este unul dintre cele mai ofertante domenii, atat in Romania, cat si la nivel international, din punctul de vedere al salariului, dar si al flexibilitatii, oportunitatilor si al altor avantaje oferite.

Fondatorul uneia dintre cele mai de succes astfel de companii da insa o veste proasta celor care au o abordare precum cea descrisa mai sus. Petru Trimbitas este fost olimpic la informatica si stagiar la Google si Facebook in Statele Unite ale Americii.

wellcode teapa 2
wellcode teapa

In 2017, el s-a intors in orasul natal, Cluj-Napoca, si a pus bazele WellCode, companie care ii ajuta atat pe elevi si studenti, cat si pe profesionistii in alte domenii, sa isi schimbe viata in bine si sa devina experti in IT. Conform programatorului cu experienta in Silicon Valley, angajatorii nu vor sa vada, la interviuri, o insiruire de diplome sau un CV extrem de stufos, ci un lucru mult mai simplu si mai practic: skill-uri potrivite pentru fisa postului.

„Adevarul este ca studiile in IT nu sunt, in prezent, un factor important atunci cand vrei sa te angajezi ca programator. Skill-urile practice si dorinta de a invata programare se situeaza deasupra oricarei diplome. Scopul nostru este sa invatam cursantii sa devina independenti si sa fie capabili sa creeze aplicatii de la zero. Acest aspect este foarte important atunci cand vine vorba de interviuri, unde angajatorul va dori sa vada, la potentialul angajat, competentele necesare in domeniul programarii”, spune Petru Trimbitas.

Prin urmare, vrei sa obtii rapid certificarea WellCode? Teapa! Va trebui sa depui efort, sa o meriti, iar apoi vei folosi cunostintele dobandite, nu diploma propriu-zisa. De altfel, 95% dintre absolventii acestor cursuri de training/mentorat in IT s-au angajat deja in domeniu!

 

Acesta este si motivul pentru care exista despre WellCode pareri exclusiv pozitive. „In urma cu o jumatate de an, am decis sa imi suplimentez veniturile printr-o activitate part time, remote sau de colaborare pe proiecte. M-am orientat catre domeniul IT, pe care il percep ca fiind in continua dezvoltare, si am ales cursurile WellCode. In cateva luni, am progresat foarte mult, avand in vedere ca am inceput de la zero si am ajuns la dezvoltarea de aplicatii”, spune Octavian, expert in domeniul juridic. In varsta de 48 de ani, acesta spune ca l-a impresionat la WellCode faptul ca mentorii nu ofera solutiile la probleme, ci doar ii indruma pe cursanti din aproape in aproape, pentru ca acestia sa descopere singuri calea.

 

Exista la WellCode recenzii 100% pozitive si pentru ca, spre deosebire de alte companii care ofera servicii de mentorat/training in IT, Petru Trimbitas a adunat in jurul sau nu numai experti din programare, ci si psihologi, mindset coachi si client success advisori. „M-am inscris in programul de mentorat de la WellCode in urma cu cateva luni, timp in care am invatat cam toata materia din patru ani din liceu. Am inceput de la zero si, daca si visul vostru este sa lucrati in IT, va incurajez! Pe langa cunostinte, la WellCode am castigat enorm si in ceea ce priveste respectul fata de propria persoana si capacitatile mele de a face absolut orice”, spune Roxana (45 de ani), la baza tehnician dentar.

Cu alte cuvinte, WellCode te pregateste atat pentru meseria propriu-zisa de programator, cat si pentru tot ce presupune buna desfasurare a acesteia: incredere in sine, creativitate si originalitate in ceea ce priveste scrierea de cod, dar si o odihna de cel putin 8 ore in fiecare noapte. „Mindset-ul si atitudinea cu care abordezi problemele in general, nu doar cele de matematica, sunt extrem de importante pentru a reusi in programare si chiar in viata. Dorinta de a reusi, de a-ti seta scopuri si de a munci activ pentru a le atinge, valoreaza cel putin la fel de mult precum abilitatile tehnice. Mindset-ul sta la baza succesului”, spune Petru Trimbitas.

Daca si tu iti doresti o cariera de succes in IT si esti gata sa muncesti pentru a o obtine, WellCode este alegerea potrivita pentru tine. Asta cu atat mai mult cu cat, in urma finalizarii cursurilor, vei fi pregatit sa urmezi oricare dintre cele trei directii specifice acestei meserii: angajarea intr-o companie multinationala, freelancing-ul sau antreprenoriatul. Concluzia este, insa, ca va trebui sa depui efort pentru orice iti doresti sa obtii, iar meritul pentru schimbarea in bine din viata ta va fi in primul rand al tau si abia apoi al mentorilor WellCode, care te-au indrumat spre o cariera de programator.

Parteneri