Procesul lui Tăriceanu, amânat pentru 11 aprilie: Nu recunosc acuzațiile care mi se aduc

Procesul în dosarul în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu,  este cercetat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, a fost amânat pentru data de 11 aprilie.

La primul termen al judecării dosarului pe fond, Tăriceanu a fost întrebat de președintele completului, Ana Maria Dascălu, dacă recunoaște acuzațiile și dacă dorește să fie judecat prin procedura simplificată.

„Poziția mea este că nu recunosc acuzațiile care mi se aduc și nici nu le înțeleg și, ca atare, doresc ca judecata în cazul meu să se desfășoare după procedura obișnuită de drept comun”, a răspuns Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Distribuie prietenilor

Avocatul lui Tăriceanu a cerut amânarea dosarului, pe motiv că dorește să ia la cunoștință probele procurorilor, dar și pentru a depune o listă cu probele sale. Apărătorul a explicat că în rechizitoriu nu apar patru martori care au fost audiați la DNA, iar alți martori au fost de fapt audiați în alt dosar.

Instanța a fost de acord cu amânarea procesului pentru data de 11 aprilie, dată la care va fi audiat și Călin Popescu-Tăriceanu.

La ieșirea din sala de judecată, Tăriceanu nu a dorit să dea detalii presei despre acuzațiile care i se aduc în acest dosar.