Procurorul-şef DIICOT, după scandalul de la casa Melencu: Sperăm că membrii familiei vor deveni mai înţelepţi

Felix Bănilă a declarat că procurorii încearcă să identifice o soluţie astfel încât să obţină de la mama Luizei probele biologice, subliniind că legea este egală pentru toţi şi că trebuie să se supună. Şeful DIICOT spune că speră ca membrii familiei Melencu să „devină mai înţelepţi”.

„Legea este egală pentru toţi. Eu cred că ar trebui şi ei să aibă realmente interes să afle adevărul. Dacă victima ar fi în viaţă, noi trebuie să desfăşurăm cu maximă celeritate cercetările pentru a epuiza una din variante”, a declarat Felix Bănilă, pentru Mediafax.

Procurorul-şef DIICOT a mai precizat că jandarmii prezenţi la casa familiei Melencu au încercat să poarte un dialog civilizat pentru a pune în aplicare mandatul de aducere.

Distribuie prietenilor

„Noi încercăm să identificăm o soluţie. Aţi văzut că la faţa locului, au mers cei însărcinaţi cu punerea în executare a mandatului de aducere, au încercat să aibă un dialog civilizat, normal cu dumnealor, au acuzat o stare de sănătate, au venit cei de la ambulanţă, au refuzat să meargă la spital, deşi am înţeles că personalul medical a recomandat deplasarea la unitatea spitalicească. (…) Noi sperăm că vor deveni mai înţelepţi şi o să înţeleagă necesitatea, pentru că este .şi in interesul dumnealor”, a mai spus acesta.

Procurorii de caz vor lua o decizie dacă, în continuare, mama Luizei refuză să coopereze.

La domiciliul familiei Melencu au fost vineri agenţii procedurali şi jandarmii pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice. Aceasta a leşinat în timp ce se certa cu jandarmii şi a fost nevoie de intervenţia unei Ambulanţe.

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, susţine că intervenţia pentru ducerea mamei Luizei la DIICOT a fost aprobată printr-o decizie judecătorească şi că nimeni nu poate invoca lipsa de încredere ca să nu se supună unei astfel de hotărâri.

Bănilă a explicat că probele care trebuie recolate pentru efectuarea unui nou test ADN pot fi luate doar de la mamă, fiind vorba de un ADN mitocondrial, care se transmite pe linie maternă.
„Ieri, avocatul părţii civile a fost prezent la sediul DIICOT, i s-a arătat decizia dată de judecator în acest sens”, a mai spus Felix Bănilă.

În ceea ce priveşte intervenţia de vineri după-amiază de la casa familiei Melencu, procurorul şef al DIICOT susţine că aceasta a fost făcută legal.