• Home
  • Prima
  • Jandarmi la mama Luizei Melencu, pentru a fi dusă la DIICOT. Bunicul a încercat să îşi dea foc

Jandarmi la mama Luizei Melencu, pentru a fi dusă la DIICOT. Bunicul a încercat să îşi dea foc

luiza melencu 1

Mai mulţi poliţişti şi jandarmi s-au prezentat, vineri după-amiază, la locuiţa mamei Luizei Melencu. Monica Melencu urma să fie dusă la DIICOT Craiova pentru a i se recolta noi probe biologice. Femeia a leşinat în momentul în care jandarmii au încercat să o ia cu forţa şi a fost solicitată o ambulanţă, iar bunicul Luizei a încercat să îşi dea foc.

Bărbatul şi-a turnat benzină pe el şi a încercat să îşi dea foc, dar a fost oprit în ultimul moment de jandarmii prezenţi în curtea familiei.
Inspectoratul General al Poliţiei Române reacţionează oficial în legătură cu mandatul de aducere emis pe numele Monicăi Melencu.

„Mandatul de aducere pe care il pun in executare colegii de la Dolj este eliberat de Tribunalul Bucuresti, Sectia I Penala. Politistii si jandarmii actioneaza in baza articolului 266 Cod Procedură Penală”, transmite IGPR, potrivit rtv.net.
„(1) Mandatul de aducere se execută prin organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare şi organele de ordine publică. Persoana căreia i se încredinţează executarea mandatului transmite mandatul persoanei pentru care acesta a fost emis şi îi solicită să o însoţească. În cazul în care persoana indicată în mandat refuză să însoţească persoana care execută mandatul sau încearcă să fugă, aceasta va fi adusă prin constrângere.
(2) În vederea executării mandatului emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi sau de instanţa de judecată, organele prevăzute la alin. (1) pot pătrunde în locuinţa sau sediul oricărei persoane, în care există indicii că se află cel căutat, în cazul în care acesta refuză să coopereze, împiedică executarea mandatului sau pentru orice alt motiv temeinic justificat şi proporţional cu scopul urmărit.
(3) Dacă persoana arătată în mandatul de aducere nu poate fi adusă din motive de boală, cel însărcinat cu executarea mandatului constată aceasta într-un proces-verbal, care se înaintează de îndată organului de urmărire penală sau, după caz, instanţei de judecată.”, se menţionează într-un comunicat al IGPR.

Monica Melencu a fost amendată, joi, cu 5.000 de lei, pentru că nu s-a prezentat la DIICOT pentru a oferi al doilea set de probe ADN. Într-o intervenţie la România TV, mama Luizei a spus că nu mai are încredere în instituţiile statului.

„În şase luni, de când a dispărut Luiza, ce adevăr am aflat? Mi-e ruşine că trăiesc în România! Trei luni şi jumătate m-am dus la porţile DIICOT şi mi-au spus că n-au nicio pistă. Ce încredere să mai am eu în DIICOT? Nu mai am nicio încredere”, a spus Monica Melencu.

Parteneri