• Home
  • Prima
  • Procurorii se înghesuie să profite de un privilegiu oferit de PSD: Pensionare la 20 de ani de activitate, cu pensii de minimum 15 000 lei

Procurorii se înghesuie să profite de un privilegiu oferit de PSD: Pensionare la 20 de ani de activitate, cu pensii de minimum 15 000 lei

parchetul general 1

Procurorii DNA, DIICOT și ai Parchetului General se înghesuie la pensionarea după doar 20 de ani de activitate, beneficiu introdus de PSD în legile Justiţiei / Pensia specială a unui magistrat ar urma să fie peste 15.000 de lei
Procurorii DNA au votat joi în majoritate (57 pentru, 50 împotrivă, 15 au cerut amânarea) pentru menținerea legislației inițiate de PSD care permite pensionare după doar 20 de ani de activitate, potrivit unui răspuns al instituției. Anterior, în cursul zilei, și procurorii DIICOT și cei din Parchetului General votaseră în adunările lor generale pentru menţinerea privilegiilor oferite de PSD.

Privilegiul pensionării anticipate vine în paralel cu creșterile de salarii și pensii, care vor face ca pensiile încasate de procurori să fie uriașe .

Adunările generale ale DNA, DIICOT și Parchetul General au votat tot azi pentru desființarea desfiinţarea Secţiei Speciale de investigare a magistraților.

Adunările generale în instanţe şi parchete au avut loc în urma cererii ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, de a-şi preciza poziţia în chestiunile controversate din sistemul judiciar.

Pensionarea după doar 20 de ani de activitate este atractivă pentru procurori. Pe legea nouă, care ar urma să intre în vigoare la începutul anului viitor, un magistrat ar putea să iasă la pensie la 20 de ani vechime în profesie, fără să aibă vârsta de pensionare de 60 de ani.

Vezi mai mult pe g4media.ro

Parteneri