Dispută cinegetică: Porcul mistreț a lovit, fugind, femeia. Alții sunt ”porcii” care atacă femeile

O femeie de 42 de ani, din localitatea Prundu, judeţul Giurgiu, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost atacată, joi, de un porc mistreţ pe raza localităţii, populaţia din zonă fiind avertizată printr-un mesaj Ro-Alert, scrie Agerpres.

„În această dimineaţă (joi dimineaţa n.r.), un apel la 112 anunţa că o persoană de sex feminin a fost atacată şi lovită de un porc mistreţ pe raza localităţii Prundu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, Florin Neguţ.

Potrivit sursei citate, pentru evitarea producerii altor incidente, „pe raza localităţii Prundu a fost instituit un mesaj de avertizare Ro-Alert”.

Distribuie prietenilor

Din spusele martorilor, atacul a avut loc chiar în localitate, într-o curte părăsită, iar jandarmii s-au mobilizat pentru prinderea porcului mistreţ.

Surse din filiala de vânătoare au declarat pentru AMPress că ”femeia a fost lovită în fuga animalului sălbatic, speriat că a fost surprins în acea curte părăsită și a lovit-o în clipa când a ieșit să-și afle scăpare. Mistrețul nu atacă oamenii, numai scoafele cu purcei, când puii lor sunt în pericol, în preajma celui mai nemilos dișman, omul, pot ataca uneori, iar aici nu e cazul”.

Femeia a fost lovită în stomac cu botul și nu a fost vorba de ”încercarea porcului mistreț de a o mânca. Din păcate, femeile sunt atacate de alți porci, cu două picioare”, mai spun vânătorii, iar aceste ”animale”  scapă mereu ”și de jandarmi și de lege”.

Mădălina Stoica, AMPress