AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Profesoară de română, despre subiectele la BAC 2020: Nu au fost grele. Se poate obține nota 6 dacă elevii nu sunt analfabeți funcțional

 

Subiectele la română la BAC 2020 sunt mai ușoare față de anii trecuți, iar elevii pot obține fără probleme notă de trecere dacă nu sunt analfabeți funcțional, a declarat Cristina Tunegaru, profesoară de limba română.

”Subiectele nu au fost grele și sunt construite în așa măsură încât dacă nu te pregătești cu partea aceasta de teorie literară și curente literare, fără să ai niciun fel de informație de teorie literară, istoria literaturii, poți să obții notă de trecere, nota 6. La subiectul I se cere doar înțelegerea unui text și rezolvarea cerințelor direct pe text, iar la partea a doua a subiectului I se cere construirea unei argumentări, elevii trebuie să-și exprime punctul de vedere cu referire la o anumită temă și să formuleze două argumente, unul dintre ele cu referire la text, celălalt cu referire la experiența proprie. Dacă au competențele de înțelegere a unui text, de argumentare, de redactare a unui text, cu siguranță pot obține nota 6 fară mari dificultăți. Se poate obține nota 6 dacă elevii nu sunt analfabeți funcțional”, a declarat pentru HotNews.ro Cristina Tunegaru.

Tunegaru spune că față de anii trecuți, subiectele de anul acesta sunt mai ușoare.

”Față de subiectele de anul trecut, subiectele de anul acesta mi se par mai ușoare pentru că subiectul de la eseu este mai simplu. Dacă în anii trecuți au avut subiecte care cereau comentarea sau construirea unui eseu pornind de la un text narativ amplu, roman sau poezie, anul acesta subiectul a fost mult mai accesibil, fiind un text pe care elevii l-au studiat de două ori. Dacă nu s-au pregătit acum foarte bine, cu siguranță cunosc conținutul acestei comedii și cu siguranță au câteva informații”, a mai spus profesoara.

Diferențele dintre subiectele la real și uman au fost de asemenea foarte mici.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!