Profesorul Pașcu: Kovesi a citat în lucrarea de doctorat propriile articole, publicate cu numele de fată. Laura Kovesi este Laura Lascu, nemăritată!

Profesorul Viorel Pașca, îndrumătorul tezei de doctorat a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție a intervenit în controversa privind lucrarea Laurei Codruța Kovesi, acuzată că ar fi plagiat.
„Articolele respective erau tot articolele doamnei Kovesi semnate cu numele Lascu, numele de fată, înainte de a se mărita. Cei care au citit lucrarea, furaţi de faptul ca pasajele redate sunt semnate în nişte articole publicate cu numele Lascu şi au spus: Kovesi a plagiat pe Lascu. Numai că Laura Lascu era Laura Codruţa Kovesi, măritată între timp”, a spus profesorul la Digi24. Șefa DNA este acuzată de Traian Băsescu, Victor Ponta, Sebastian Ghiță și Elena Udrea de plagiat urmînd ca aceste acuze să fie cercetate și ancheta academică să scoată la lumină adevărul. Codruța Kovesi a  spus într-un interviu acordat, luni,  TVR că nu se teme de aceste atacuri, dar că mai nou a apărut în România atacul la adresa procurorilor DNA prin firme specializate care sunt plătite spre a-i speria, intimida, împiedica să-și ducă la bun sfârșit cercetările.

Aurelia Apostol, AMPress