Profita de avantajele oferite de autoturismele pe cutie automata de viteze

reparatii cutii automate Automatic

Daca pana in urma cu ceva timp piata auto din tara noastra era in mare parte reprezentata de autoturisme pe cutii manuale de viteze, in ultimii ani numarul autoturismelor pe cutie automata a crescut constant. Astfel, tot mai multi soferi pot sa opteze pentru un autoturism care functioneaza pe baza unei cutii automate de viteze.

In momentul in care trebuie sa iei decizia de a investi intr-un autoturism este important sa stii care sunt avantajele pe care le ofera un model care functioneaza cu ajutorul cutiei de viteze automate. Insa dincolo de aceste avantaje, atunci cand vrei sa cumperi un autoturism pe cutie automata trebuie sa ai in vedere faptul ca serviciile de reparatii cutii automate pot fi mai costisitoare fata de reparatiile unei cutii de viteze manuale. Chiar si asa, haide sa descoperim impreuna cele mai importante plusuri aduse de cutiile automate de viteze.

Performanta superioara la rulare

Un prim avantaj major al cutiilor automate de viteze il reprezinta faptul ca un astfel de autoturism ofera in ziua de astazi performante similare sau chiar superioare comparativ cu autoturismele pe cutie manuala. Acest lucru este rezultatul progresului tehnologic si al imbunatatirilor aduse de brand-urile care produc astfel de autoturisme.

Gradul superior de fiabilitate

Un al doilea avantaj important de subliniat in cazul cutiilor automate de viteze se refera la fiabilitatea superioara a acestor tipuri de autoturisme. Astfel vorbim despre nevoia mai mica de servicii pentru reparatii cutii automate,comparativ cu nevoia de servicii de reparatii pentru diferite defectiuni in cazul cutiilor manuale de viteze. Prin urmare discutam despre costuri mai mici cu eventuale reparatii la cutia de viteze a autoturismului pe care il conduci.

Intretinere mai economica a autoturismului

Pe langa faptul ca vorbim despre cutii de viteze mai fiabile atunci cand ne referim la cutiile automate de viteze, acestea ofera si alte aspecte care fac din intretinerea acestor autoturisme o varianta mai economica. Din acest punct de vedere vei putea face economii prin faptul ca aceste autoturisme nu au ambreiaj, aceasta piesa a autoturismului fiind una care necesita reparatii frecvente. Prin urmare, intretinerea este mai avantajoasa din punct de vedere al costurilor, iar acest lucru este un avantaj de luat in seama in alegerea unui autoturism pe cutie automata de viteze.

Un confort mai ridicat la volan

Datorita faptului ca aceste autoturisme pe cutie automata nu au pedala de ambreiaj, soferii se pot bucura de un confort mai ridicat la volan. Acest lucru este dat de o mai mare libertate de miscare, dar in acelasi timp de un mai bun control al volanului.

Daca toate aceste avantaje te-au convins de faptul ca merita sa cauti un autoturism pe cutie automata de viteze, este important sa ai in vedere daca optezi pentru un autoturism nou sau pentru unul rulat. In cazul autoturismelor rulate este indicat sa te adresezi unui service auto specializat in reparatii cutii automate pentru verificarea cutiei de viteze automate. Doar in acest mod poti preveni costuri ridicate ulterioare cu serviciile de reparatii cutii automate.

Parteneri