Prognoza pe patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 30.03.2020 – 06.04.2020
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Excepție va face sud-estul țării, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale.
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice, dar mai ales în partea de nord a Olteniei și Munteniei, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 06.04.2020 – 13.04.2020
Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte, local, în zonele montane.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Săptămâna 13.04.2020 – 20.04.2020
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.
Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

Săptămâna 20.04.2020 – 27.04.2020
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.
Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

AMPress

Parteneri