Promovarea in lumea digitala

Indiferent de tipul de business pe care-l ai, sunt convins ca intampini o mare dificultate in a-ti promova businessul deoarece foarte multe domenii / nise, sunt saturate si exista o competitie puternica acolo.

De aceea este foarte important sa alegi un pertener cu care sa mergi mai departe in aceasta lupta si pe care sa te bazezi ca iti va aduce rezultatele potrivite.

Dar oare cum poti alege o agentie de marketing online care sa te ajute cu promovarea afecerii tale?

Distribuie prietenilor

Asiguta-te ca agentia respectiva este una cu rezultate si vezi daca exista o chimie intre oamenii de acolo si echipa ta. Stiu exista multe optiuni, piata din Romania este plina de agentii de marketing online, iar specialistii apar ca ciupercile dupa ploaie insa pentru ca ai nevoie de un partener pe termen lung, analizeaza foarte bine inainte de a decide sa semnezi contractul.

Dupa ce te-ai hotarat asupra agentiei cu care vrei lucrezi este momentul ca acestia sa vina cu o strategie prin care sa te ajute sa iti atingi obiectivele dar sa se gandeasca totodata si la bugetul tau, pentru ca aici practic este diferenta intr-o agentie sau alta. Atunci cand lucrezi cu bugetul clientului, trebuie sa te asiguri ca obtii rezultatele cele mai bine cu bugete cat mai restranse.

Nu sunt foarte multe afaceri in Romania care isi permit sa investeasca oricat, de aceea ai nevoie de o agentie care sa gandeasca o strategie complexa privind impartirea bugetului pentru atingerea obiectivelor.

In functie de tipul afacerii tale si de obiectivele pe care le ai, cele mai importante directii merg catre campaniile de promovare pe Google sau campaniile de promovare pe Facebook si Instagram campanii ce sunt denumite si campanii pay per click.

Cele doua tipuri de canale respectiv zona de search sau cea de social media, sunt diferite si trebuiesc abordate in functie de tipicul fiecarui business si de obiectivele acestuia.

E bine sa te uiti si la ce fac primii cinci competitori si sa analizezi daca poti face ceva mai bine ca ei.

O agentie de PPC cu siguranta va analiza competita, va stii sa faca research-ul de cuvinte cheie si va gandi o strategie de biding astfel incat rezultatele sa nu intarzie sa apara.

Probabil ca te intrebi ce este mai potrivit pentru tine, de aceea incerc sa iti spun ca totul pleaca de la clientul tau. Incearca sa te gandesti si sa incerci sa te pui in pielea clientului si sa vezi ce anume ar face el daca ar cauta produsul sau serviciul tau. Unde anume ar cauta acel produs sau serviciu?

Daca vorbim de produse din sfera celor de fashion, life style, home & deco acolo unde poza produsului genereaza in mare parte vanzarea, atunci canalele de Social Media sunt cele mai potrivite pentru a genera vanzari. Insa daca vinzi saci de ciment de exemplu, mai bine mergi catre Google pentru ca sigur ca poza sacului de ciment nu va genera vanzarea respectiva.

Intr-o lume atat de dinamica, cum estea cea a online-ului e bine sa gandesti out of the box, sa incerci sa fii cat mai prezent si sa abordezi cam tot ce se poate pentru ca niciodata nu stii unde este clientul tau si cum ajunge la tine.