Proprietăți istorice și contemporane – pe care să le achiziționezi

Tot ceea ce este frumos pare greu de îndeplinit. Însă, satisfacția este pe măsură când ajungi să-ți vezi visul împlinit. Achiziția unui nou imobil este o reușită, atât pe plan personal, cât și pe cel familial. Însă, atunci când ești pe cale să achiziționezi o proprietate istorică poți spune că ai atins un alt nivel. Cu siguranță dorești tot ceea ce este mai bun pentru tine. Ai nevoie de o locuință care să se afle într-o stare bună. Poate vrei să fie amplasată într-o zonă cu o priveliște pe măsură. De asemenea, vrei un raport bun preț-calitate pentru a te asigura că decizia de cumpărare este cea corectă.

Ți se întâmplă să fii nehotărât/ă pentru că vrei să faci o investiție profitabilă? Ai multe variante, dar nu știi exact către ce fel de imobil să te îndrepți? Grijile tale sunt justificate. Însă, alături de Romania Sotheby’s International Realty poți găsi case istorice sau contemporane din care să alegi ce ți se potrivește.

Nu e ușor să găsești conace și castele de vânzare la tot pasul, dar câteva sugestii îți vor fi sigur de folos. Iată o selecție:

  • Conacul Poenaru – Chiar pe lângă urbea natală a lui Tudor Vladimirescu, într-un sat al Gorjului subcarpatic, castelul cel vechi uimește prin modul lui de a fi. Impunător și statornic, asemeni unui erou viteaz ce încă rezistă din 1936 și până în prezent. Este realizat în stil neoclasic, atipic pentru zona Olteniei. Proprietatea se află într-o stare bună, însă necesită renovări atente pentru a-și recăpăta titlul de bijuterie arhitectonică. Înconjurat de păduri, munți și mărginit de râu, conacul poate fi transformat într-o casă de vacanță sau într-un ansamblu turistic.
  • Castelul Contelui Sámuel Teleki, cancelar al Transilvaniei (1791-1822) – Impunător și încărcat de istorie, este o amintire cu adevărat relevantă pentru tărâmul ardelenesc. A fost deținut de fondatorul „Bibliotecii Teleki” din Târgu Mureș, iar totodată de unul dintre cei mai bogați și influenți oameni ai regiunii. Arhitectura a debutat în stil baroc, în prezent face parte din stilul neobaroc. Interiorul este dantelat cu detalii luxuriante ale stilului îmbinate cu accente rococo. În trecut, marmura colorată acoperită de covoare persane conferea un suflu aparte. Opera arhitecturală poate lua multe denumiri, în funcție de dorințele noului proprietar. Alături se află un liceu agricol care funcționează și astăzi.
  • Castelul Dărăscu-Enigărescu – Dacă ești în căutarea unui castel medieval de vânzare poți considera deja rezolvată problema. Ai găsit exact ce căutai. Monumentul istoric este situat în Viforâta, județul Dâmbovița, reprezintă o capodoperă. A fost construit pe partea nord-vestică, chiar pe drumul de acces ce duce către Mănăstirea ce poartă numele satului. Castelul se înalță pe două niveluri, prezintă o structură terasată și este dotat cu pivniță. A aparținut lui Octav Onigărescu, personalitate de o vastă cultură și director al Operei din București.

 

Decizia îți aparține în totalitate, însă orice proprietatea ai alege din portofoliul Romania Sotheby’s International Realty va reprezenta o reușită pentru tine. Începe căutările chiar acum și achiziționează un castel impunător sau un conac încărcat de tradiții și istorie.

Parteneri