Propunere: Zi de doliu, la Sângeru

Vin de pe malurile Cricovului Sărat care a început să-și tragă în albia seculară apele care, prima oară de când mă știu și ne știm, atinge cote criminale.

Primarul și o bună parte din săteni sunt acolo, căutând trupul ultimului copil din cei patru frați luați de ape, negăsit încă. Trei își așteaptă rândul la sicrie, în timp ce mama, de 22 de ani, aflată la spital, în Ploiești, întreabă ce fac copiii ei, fiindcă e convinsă că au fost salvați, ca și ea.

În calitatea mea de cetățean de onoare al comunei Sângeru, propun oficilităților locale decretarea zilei de azi, sau mâine dacă e prea în pripă, pentru localitatea noastră cu cinci sate, ca zi de doliu. E ziua Copilului. Patru copii au fost luați de ape, cu casă cu tot. O zi de reculegere repară stricăciuni sufletești găsibile în viața multora în Sângeru.

Distribuie prietenilor

Propun, de asemenea, deschiderea unui cont pentru a sprijini tânăra familie (mama – 22 de ani, tatăl – 26 de ani) să-și reclădească o casă. Dacă primăria nu dispune de un teren, cu toate că am îndoieli, voi dona eu un  teren acestei familii, la șosea, pe un teren ridicat, unde stihia apelor nu poate ajunge în veci.

Dumneazeu să-i odihnească pe cei patru îngerași care nu au avut răgazul păcatului.

Lucian Avramescu,  scriitor