• Home
  • Prima
  • Protest al transportatorilor, în Piaţa Victoriei

Protest al transportatorilor, în Piaţa Victoriei

protest

Asociaţiile patronale din transporturile rutiere protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, după ce Ministerul Finanţelor prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu a renunţat la impozitarea diurnei pe care o consideră venit salarial.

Şoferii sunt revoltaţi de intenția ANAF de a le impozita diurnele, chiar și cele primite în ultimii cinci ani, dar si de preţurile poliţelor RCA.

„Toate nemulţumirile sunt din cauza tuturor guvernelor, dar mai nou, actulul prim-ministru, domnul Cîţu, fost ministru de Finanţe, pe timpul pandemiei, anul trecut, spunea că ne ajută cu eşalonarea datoriilor către stat. Bun, ne-a ajutat, aşa este.
Luna trecută am plătit 460 de lei şi acum am plătit 1.200 de lei. Deci de trei ori. Nu o consider justificativă. La fiecare faliment a unei societăţi de asigurări, imediat explodează. Deci vine din spate explozia preţurilor la RCA.
Până în anul în curs, anul trecut nu ne carantinau. Intram în ţară indiferent din ce zonă veneam, deci nu erau probleme. Anul acesta deja a început cu probleme, dar eu nu văd ceva justificat, întrucât eu dacă merg la o firmă la încărcat, eu nu am contact cu respectivii angajaţi.
O să facem un protest exact ca cel din 2016, să blocăm”, a spus unul dintre şoferii care protestează miercuri în faţa Guvernului, potrivit antena3.ro.

Cinci sute de transportatori vor fi prezenţi cu 100 de capete de tractor sau tiruri în Piaţa Victoriei, unde se aşteaptă ca circulaţia să se blocheze.
De altfel, Şoseaua Kiselef va fi restricţionată. Primăria Capitalei a autorizat protestul pentru cel mult 500 de persoane şi vehicule, însă, ca urmare a incidenţei cazurilor COVID-19 din Bucureşti, la protest pot participa cel mult 100 de vehicule.

Protestul este organizat de COTAR – Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, care își dorește ca problemele din Transporturi să fie rezolvate.

Parteneri