• Home
  • Prima
  • Kelemen Hunor: Barna a greșit când l-a depășit pe dreapta pe Cioloș cu ieșirea de la guvernare

Kelemen Hunor: Barna a greșit când l-a depășit pe dreapta pe Cioloș cu ieșirea de la guvernare

hunor 1

Vicepremierul Hunor Kelemen a comentat, marți, la Jurnalul de Seară de la Digi24, situația actuală a crizei politice din România și cursa din USR PLUS pentru șefia formațiunii. Kelemen spune că Dan Barna „a greșit când l-a depășit pe dreapta” pe Dacian Cioloș cu ieșirea de la guvernare – „Când omul trebuie să aleagă între piese originală și piesa fake, alege originalul”.

„Refacerea coaliției este prima opțiune și prima posibilitate și astăzi, zic eu, dar nu se poate discuta până nu-și aleg președintele. Unii din USR PLUS, mai ales din zona PLUS, spuneau «ieșim de la guvernare, ieșim de la guvernare», cei care au vrut să rămână au văzut în bula lor internă că e revoluție și au zis și ei un pic mai tare «ieșim de la guvernare, ieșim de la guvernare».

Și când omul trebuie să aleagă între piesa originală și piesa fake, alege originalul. Aici a greșit Dan Barna, el nu trebuia să-l depășească pe colegul Cioloș pe dreapta cu ieșirea de la guvernare.
Am trecut de această fază, au ieșit de la guvernare, după ce își aleg președintele formațiunii trebuie să încercăm să refacem coaliția. Cum? Nu știu. Săptămâna viitoare, probabil, dacă reușim să ne așezăm la masă, sau după moțiunea de cenzură, că și asta e o variantă, să încercăm o discuție.

Dacă nu, atunci guvern minoritar, dar și pentru guvern minoritar trebuie să găsești o susținere parlamentară. Fără susținere parlamentară nu există o guvernare eficientă pe termen lung. Poți s-o mai duci așa o lună-două-trei. A treia soluție – alegerile anticipate. PSD, în acest moment, nu cred că dorește, la anul nu știm”.

Continuarea aici

Parteneri