A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Protest, astăzi. Paza deținuților prin deținuți irită angajații

0 105

 


APRECIAZA ARTICOLUL !

Nemulțumirile angajaților din penitenciare ies din nou la lumină, printr-un protest organizat miercuri. Cei care au dat semnalul sunt sindicaliştii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.
„Dorim plata orelor suplimentare restante, sunt peste un milion. Vrem stoparea împuternicirilor ilegale şi scoaterea la concurs a posturilor de manageri şi directori. Stafful conducerii unei unităţi ar trebui să fie ocupat prin concurs, nu prin împuterniciri”, a declarat, pentru Agerpres, liderul sindicatului Dan Şcarlii.

„Pe noi, cei din sindicatul penitenciarului de la Iaşi, ne deranjează că cei din conducerea Ministerului Justiţiei, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Penitenciarului Iaşi pun egal între angajat şi deţinuţi. Cum colegii mei care asigură paza penitenciarului tot aşa şi deţinuţii sunt folosiţi în posturile de pază. Un lucru total incorect. Legea spune foarte clar: paza penitenciarului se asigură cu personal specializat şi instruit în acelaşi scop. Care este specializarea deţinuţilor care sunt folosiţi în posturile de pază?”, a adăugat el.

Folosirea la autopază a deținuților nu este o noutate în penitenciarele din România, dar astăzi, când gradele de periculozitate ale unor condamnați sunt amestecate, generalizarea obiceiului este riscantă.
D. Dumitru, AMPress

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More