Protest cu sorcove la Ministerul Educației. Secretar de stat: Structura anului școlar nu va mai fi schimbată

Nemulţumiţi de schimbările dese şi de problemele în organizarea testării, dar și de lipsa măsurilor de pregătire a școlilor pentru valul 5 al pandemiei, reprezentanţii Elevilor şi Părinţilor au protestat, luni, la Ministerul Educaţiei. Aceştia au venit cu sorcove şi liste lungi de solicitări.

Structura anului școlar nu se va mai schimba, iar olimpiadele de limba română și de engleză ar putea fi reluate. Sunt câteva dintre concluziile discuțiilor pe care reprezentanții elevilor participanți la protest le-au avut cu oficialii Ministerului Educației.

„Am vorbit despre modul de testare al elevilor. Și noi vrem predictibilitate și aprovizionarea cu teste și responsabilizarea părinților de a aplica teste. (…) Am vorbit și despre calendarul olimpiadelor. Am decis reluarea olimpiadelor care au etape internaționale, scopul era să asigurăm prezența elevilor la etapele internaționale. Ar fi fost imposibil să se reia toate olimpiadele. (…) Structura anului școlar, care a fost publicată din noiembrie, nu va mai fi schimbată, nu își dorește nimeni să mai fie schimbată, dacă schimbăm iar, eram acuzați de lipsă de predictibilitate, a declarat Secretarul de stat Sorin Ion, care i-a primit la discuții pe reprezentanții protestatarilor, potrivit stiri.tvr.ro.

Distribuie prietenilor

Protestatarii au venit cu crenguțe de brad pentru a-i ”sorcovi” pe reprezentanții Ministerului Educației cu nemulțumirile lor, iar lista care le conține este lungă.

Este vorba despre impredictibilitatea pe care o oferă Ministerul Educației, mai exact despre începerea mai devreme a școlii pentru elevii din învățământul gimnazial, liceal și postlicealm care s-au întors de astăzi la școală pentru a recupera vacanța forțată din toamnă. Elevii din învâțământul primar și preșcolar rămân în vacanță și această săptămână.

Elevii și părinții spun că școala ar fi trebuit să înceapă pentru toți săptămâna viitoare așa încât copii să se mai bucure de vacanță.

O altă nemulțumire este legată de lipsa testelor de salivă din școli. Au fost situații în care s-a făcut testare o singură dată pe săptămână deși ar fi trebuit să fie făcută de două ori.

Alte nemulțumiri sunt legate de impredictibilitatea în privința tezelor, a testelor, a modului în care se face școală în pandemie și a pregătirilor care se fac pentru valul al cincilea al pandemiei.