• Home
  • Știri
  • Protest USR în faţa sediului Ministerului Educaţiei

Protest USR în faţa sediului Ministerului Educaţiei

ministerul educatiei

Parlamentari ai USR şi susţinători ai partidului protestează marţi în faţa sediului Ministerului Educaţiei împotriva prevederilor unui proiect de ordonanţă care, susţin ei, ar transforma universităţile din România în dezvoltatori imobiliari.

Potrivit reprezentanţilor USR, proiectul pus în consultare de Ministerul Educaţiei este „inacceptabil” şi ar trebui să se acorde mai multă atenţie performanţei academice a instituţiilor de învăţământ.

Ei cer retragerea din proiectul de ordonanţă a prevederii legate de dezvoltări imobiliare şi solicită explicaţii din partea ministrului Educaţiei, Ligia Deca, cu privire la avantajele acestei modificări legislative.

„Suntem aici membri, senatori, deputaţi ai Comisiilor de învăţământ din Parlamentul României şi membri şi susţinători ai USR într-un gest spontan de protest faţă de textul ultimei ordonanţe prin care doamna Ligia Deca, ministrul Educaţiei, o pregăteşte să o dea în zilele următoare. Protestăm vehement împotriva uneia dintre prevederi, o chestiune monstruoasă care îi va transforma pe oligarhii din universităţi în mari latifundiari capabili să dispună de utilizarea proprietăţilor din domeniul public. Asta inclusiv cu fonduri nerambursabile şi cu bani europeni. Este o monstruozitate fără seamăn. Universităţile ar trebui să se ocupe de performanţă academică, nu de performanţă imobiliară”, a declarat senatorul Ştefan Pălărie, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, este „inadmisibil” ca un înalt demnitar al statului să propună legi „cu dedicaţie” pentru dezvoltatori imobiliari.

„O să îi solicităm doamnei ministru să ne explice care sunt avantajele acestei modificări legislative, cum aceste avantaje ar putea să fie vreodată mai mari decât haosul juridic creat de prevederile din textul legii. Altminteri, ajungem într-un haos. Înţelegem că doamna ministru ignoră problemele reale, dar este absolut scandalos ca dumneaei să se ocupe de probleme imobiliare când învăţământul românesc este atât de evident cu totul şi cu totul la pământ. Retrageţi din ordonanţa de urgenţă pe care o pregătiţi această prevedere dezastruoasă legată de dezvoltările imobiliare ale universităţilor şi aruncaţi la gunoi bucata asta de ordonanţă vopsită care strecoară un lucru abominabil”, a afirmat Pălărie.

La rândul său, senatoarea USR Silvia Dinică a acuzat-o pe Ligia Deca că se ocupă „de orice altceva decât de progresul şcolii”.

Continuarea aici

Parteneri