AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Protestatarii AUR s-au luat la bătaie cu jandarmii la Romexpo, unde are loc Congresul PPE

Simpatizanți și membri ai partidului AUR au protestat miercuri, la centrul Romexpo din București, unde are loc Congresul Partidului Popularilor Europeni (PPE).

Șeful partidului, George Simion, și mai mulți susținători au încercat să forțeze intrarea în clădire, dar au fost opriți de jandarmi.

Potrivit digi24.ro, într-un clip video postat pe Facebook de europarlamentarul Cristi Terheș apare și liderul partidului, George Simion, și se aude cum protestatarii strigă „Ursula, nu uita, România nu vrea” și „Afară Ursula din țară”.

Europarlamentarul Chris Terheş, cel care a organizat protestul, a scris pe Facebook:

„PNL a votat ca, pentru încă 5 ani, în poziția de președinte a Comisiei Europene să fie tot Ursula von der Leyen, cel mai FANATIC EXTREMIST lider european.

Să susții că orice bărbat care se pretinde femeie e și femeie în accepțiunea legii e extremism fanatic.

Să susții că un bărbat ce se pretinde femeie poate concura în sport la categoria de femei, ori poate intra în toaleta femeilor, e extremism fanatic.

Să constrângi europenii să se injecteze cu seruri insuficient testate pentru a-și putea exercita drepturi fundamentale e extremism fanatic.

Să încalci libertatea de opinie sau religioasă e extremism fanatic.

Să distrugi sectorul energetic european, pretinzând că salvezi planeta, e extremism fanatic.

Să distrugi agricultura europeană și să falimentezi fermierii cu utopiile neomarxiste din Green Deal, condamnând europenii la foamete, e extremism fanatic.

Să impui identitatea digitala și moneda digitală, pentru a-i putea supraveghea pe europeni așa cum se întâmplă în China, e extremism fanatic.

Orice vot pentru lista comună PSD-PNL la europarlamentare este un vot pentru susținerea acestei extremiste fanatice la conducerea EU.

După 5 ani cu Ursula von der Leyen la conducere, UE e mai săracă, mai slabă și mai divizată. UE va face implozie cu Ursula von der Leyen încă 5 ani la conducere”.

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, sunt prezenți la Romexpo timp de două zile, pe 6 și 7 martie pentru Congresul PPE.

De asemenea, un protest pașnic a organizat, separat, și USR. „Votezi PNL, câștigă PSD”, a transmis USR, în română și engleză, cu ajutorul unei mașini care s-a plimbat între Romexpo, locul unde se desfășoară Congresul PPE, și hotelul la care sunt cazați liderii europeni.

Protestul USR are loc în contextul în care PSD și PNL fac parte din familii politice europene diferite, dar la alegerile europarlamentare din 9 iunie vor candida pe liste comune.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!