AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Roberta Metsola, în dialog cu studenții români: Spațiul Schengen nu e complet până nu intră și România

”Spațiul Schengen nu e complet până nu intră și România”, a declarat miercuri preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola la întâlnirea cu studenţii Universităţii din Bucureşti, care s-a desfășurat la Opera Naţională.

”În decembrie 2022, când am fost în București (…) v-am spus că, în timpul mandatului meu ca președintă a Parlamentului European, vom putea să vedem și România în spațiul Schengen și astăzi eu sunt angajată 100% pe această cale. O decizie foarte importantă va fi luată pe 31 martie. decizia nu e completă, dar sunteți susținuți de prietenii foarte numeroși care vă vor ajuta să ajungeți în Schengen. (…) Aveți cuvântul meu că voi susține integrarea României în spațiul Schengen”, a adăugat Roberta Metsola, potrivit tvrinfo.ro.

Preşedinta Parlamentului European i-a îndemnat miercuri pe tinerii din România să voteze la alegerile europarlamentare şi să nu îşi „subestimeze” puterea de a trimite „ambasadori” în PE.

Roberta Metsola a menţionat că în lume există actori cărora „nu le place că există” Parlamentul European sau proiectul Uniunii Europene, „un proiect al păcii, al prosperităţii”.

„Trebuie să vă asiguraţi că cei 33 de membri ai Parlamentului, din România, care vor fi aleşi în iunie, vă vor apăra, vor spune: ‘asta nu e bine pentru România, trebuie să ripostăm’ sau vor spune ‘de fapt este perfect pentru România’. Va trebui să mă lupt cu cei care încearcă să oprească această iniţiativă: există mişcări în Uniunea Europeană care sunt hotărâte să o distrugă. Sunt actori în lume cărora nu le place că există Parlamentul European, cărora nu le place acest proiect al Uniunii Europene, ca un proiect al păcii, al prosperităţii. Vorbim aici despre pace, despre valori. Nu subestimaţi puterea voastră de a vă trimite ambasadori către Parlamentul European şi, apoi, încă un pas mai departe: trageţi-i la răspundere, dacă nu vă place ce fac, spuneţi-le, pentru că ei sunt responsabili de fiecare decizie pe care o iau şi trebuie să v-o explice, să v-o descrie. Dacă nu vă place ce au făcut, trebuie să înveţe din ceea ce le spuneţi”, a precizat Roberta Metsola, în cadrul unui dialog cu tineri din România, desfăşurat la Opera Naţională.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!