Proteste în București și în țară față de ordonanța care modifică legile justiției. Actorii TNB s-au alăturat marşului

Mii de persoane s-au adunat duminică seara în faţa Guvernului pentru a cere retragerea Ordonanţei 7, contestată de magistraţi de-a lungul întregii săptămâni. Din Piaţa Victoriei, protestatarii au plecat în marş către Ministerul Justiţiei. Actori de la Teatrul Naţional s-au alăturat protestelor faţă de ordonanţă. Au ieşit în stradă cu banderole albe pe braţ înaintea reprezentaţiei, notează stiri.tvr.ro.

Este a doua duminică la rând când sunt proteste în mai multe oraşe din ţară – în Sibiu, Iaşi, Galaţi sau Timişoara.

În centrul Clujului s-au adunat câteva sute de persoane. Le cer politicienilor să renunţe la Ordonanţa de urgenţă 7, care modifică legile justiţiei. Protestatarii spun că s-au săturat de astfel de legi, date în sprijul corupţilor. Cer o justiţie independentă, aşa cum scrie şi pe pancartele lor. Vor politicieni corecţi la putere, care să lupte pentru oamenii de rând, nu pentru propriile interese.
Actorii de la Teatrul Național din București se alătură protestelor față de ordonanța de urgență 7, care modifică legile justiției. Ei au ieșit cu banderole albe la braț înaintea reprezentației din această seară.