Proteste la Chişinău şi în diaspora pentru repetarea turului al doilea al alegerilor din R. Moldova

Câteva sute de persoane s-au adunat, duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău dar şi în afara ţării pentru a protesta faţă de modul în care s-au desfăşurat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi pentru a cere repetarea turului al doilea al scrutinului.
Potrivit Mediafax, ei au solicitat, printre altele, demisia preşedintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a ministrului de Externe, Andrei Galbur, suplimentarea numărului de secţii de votare în cazul reorganizării tutului al doilea al alegerilor, deschiderea unui dosar penal pentru examinarea fraudelor comise la alegerile din 13 noiembrie şi pedepsirea celor vinovaţi, potrivit Radio Chişinău.
Manifestanţii au fluturat steaguri ale Republicii Moldova, României şi Uniunii Europene şi au ţinut în mână pancarte pe care erau scrise mesajele „Alegeri fraudate”, „Nu Dodon”, „CEC-demisia”, „Dodon nu este preşedintele meu”.

Moldovenii stabiliţi peste hotare au participat, de asemenea, la un protest în semn de solidaritate faţă de cei care nu au putut vota în turul al doilea de scrutin, din cauza faptului că buletinele de vot au fost insuficiente, informează Unimedia.