• Home
  • Prima
  • PSD a depus moţiunea împotriva guvernului Cîţu. Grindeanu: „Guvernul este un dezastru”

PSD a depus moţiunea împotriva guvernului Cîţu. Grindeanu: „Guvernul este un dezastru”

grindeanu3 1623x1080 1

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, a anunţat miercuri prim-vicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu, care a a afirmat că Guvernul actual este un dezastru pentru români şi pentru firmele româneşti.

„Guvernul acesta este un dezastru. Noi suntem pregătiţi de guvernare. Singurele variante pe care PSD le ia în calcul sunt un guvern cu prim-ministru PSD, ori alegeri anticipate, altă soluţie nu există.

Au fost înghețate pensiile, au fost înghețate salariile, au fost îngheţate alocaţiile, iar pe partea cealaltă, în PNRR, vedem doar reforme catastrofale pentru România şi bani foarte mulţi pentru clientela lor politică. Românii, în aceste luni, au sărăcit, doar în mintea premierului Cîţu românii o duc mai bine. Aproape s-au dublat facturile la energie, preţul pe litrul de benzină a ajuns la şase lei, 70% dintre români spun în acest moment că România merge într-o direcţie greşită. Sperăm că printre cei 70% să se găsească şi parlamentari ai actualei coaliţiei de guvernare care să voteze”, a spus Sorin Grindeanu, potrivit RTV.net.

Prim-vicepreședintele PSD a explicat că în cursul săptămânii viitoare va fi votată moțiunea de cenzură inițiată de PSD. Grindeanu a precizat că social-democrații îl vor susține pe Alexandru Rafila pentru funcția de premier.

”Asta denotă o teamă, o teamă față de proprii parlamentari. Eu aș face un apel la parlamentarii puterii: să facă ceea ce este corect pentru România și să trimită în istorie acest premier arogant, să îl trimită în lanul de lavandă.
Probabil că moțiunea va fi votată săptămâna viitoare, după calendarul pe care îl avem.
S-au purtat negocieri de către președintele partidului. Colegii de la AUR vor vota această moțiune, probabil și din grupul minorităților vom avea voturi. Despre parlamentarii din arcul guvernamental nu aș vrea să discut foarte mult, dar mă pun în locul parlamentarilor PNL, care își doresc ca partidul să rămână la guvernare, deși văd care sunt problemele actualei guvernări.
Avem propunerea de premier în persoana colegului nostru Alexandru Rafila”, a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă au avut loc discuţii cu parlamentari, chiar şi cu cei din coaliţia de guvernare, pentru a vota această moţiune, Sorin Grindeanu a răspuns: “S-au purtat negocieri în această perioadă de către preşedintele partidului. Din câte ştiu, şi ştiu bine, probabil colegii de la AUR vor vota această moţiune, probabil vor fi colegi parlamentari şi din grupul minorităţilor care vor vota această moţiune. În ceea ce priveşte parlamentari din arcul guvernamental, nu aş vrea să intru în amănunte, dar cred că tot ceea ce înseamnă această guvernare Cîţu îi pune, cel puţin pe o parte importantă din parlamentarii PNL într-o situaţie extrem de dificilă pentru că pe de o parte realizează că acest guvern este un dezastru, pe de altă parte şi-ar dori ca PNL să rămână la guvernare”.

Parteneri