PSD-ALDE încearcă să-i pună ”cătușe electorale” președintelui Iohannis în legătură cu Referendumul

PSD-ALDE a inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care încearcă să-i pună ”cătușe electorale” președintelui Iohannis, în sensul interzicerii dreptului de a se pronunța asupra Referendumului pe care chiar el l-a inițiat.Proiectul de ordonanţă de urgenţă a fost pus în dezbatere de Autoritatea Electorală Permanentă.

„Ticăloşia şi parşivenia PSD-ALDE depăşeşte orice imaginaţie, doar din disperarea de a salva un grup de infractori cocoţat în fruntea statului român. (…) Miza acestui proiect odios este aceea de a-i interzice Preşedintelui României, Klaus Iohannis, posibilitatea de a se pronunţa asupra referendumului pe care domnia sa l-a declanşat pentru data de 26 mai. Acest fapt încalcă în mod barbar atât Constituţia României, cât şi deciziile Curţii Constituţionale referitoare la libertatea de exprimare pe care o are Preşedintele României”, a spus liderul PNL, Ludovic Orban.

Nu există nicio interdicţie, a declarat preşedintele AEP, Florin Mituleţu-Buică, precizând că actele normative nu prevăd așa ceva.

Distribuie prietenilor

Aurelia Apostol, AMPress