PSD câștigă la scor alegerile generale. Prăbușirea PNL la un scor descalificant

Primele rezultate transmise de institutele de sondare, cu mici și nesemnificative diferențe între ele, indică o victorie categorică a PSD, așa cum indicau și sondajele publicate înainte de alegeri. Scorurile, care se pot mări ușor, sunt:

PSD – 44,4 la sută, PNL – 22 la sută, USR – 10 la sută, ALDE – 5,5 la sută, UDMR, – 6 la sută. Celelalte partide mici par a rămăne afară, iar PMP, partidul lui Traian Băsescu, creditat cu 4,5 la sută, mai așteaptă o gură salvatoare de oxigen de la Chișinău pentru a intra în Parlament. Deocamdată cinci partide sunt în noul Parlament, iar PSD și ALDE au împreună, dacă nu cumva PSD va putea guverna singur, scorul necesar guvernării.
O mare supriză vine de la ”tinerii” din USR, partid nou, fără structuri în teritoriu, care au obținut 10 la sută, depășind fără dificultate partide orgolioase și vocale cum este cel înființat de fostul președinte Băsescu. Liviu Dragnea a mulțumit, în prima intervenție de după comunicarea rezultatelor, celor care au votat PSD și s-a angajat să guverneze împreună cu ALDE, premierul fiind dat de social democrați. Dragnea nu a vrut să spună sau să sugereze cine va fi premierul PSD, el sau altcineva din partid.
C. Zamfir, AMPress