Putem contracta mai mult de un împrumut rapid?

Putem contracta mai mult de un imprumut rapid

Împrumuturile rapide sunt populare ca finanțare de urgență. Toată lumea își cunoaște punctele forte și riscurile pe care le suportă. Oamenii le preferă pentru că banii sunt transferați în câteva minute, perioada de rambursare este scurtă, iar ratele dobânzilor nu sunt atât de mari pe cât cred majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, câte împrumuturi putem face deodată? Putem contracta un împrumut în timp ce încă îl plătim pe cel vechi? Dacă avem deja două împrumuturi, putem solicita un al treilea și să fim aprobați? Cine decide dacă voi obține un nou împrumut sau nu? Pot schimba refuzul în vreun fel, dacă primesc unul? La toate aceste întrebări legate de numărul maxim de credite se va răspunde mai jos. Scopul nostru este să informăm oamenii atunci când solicită împrumuturi.

Câte împrumuturi de urgență poate primi o persoană?

Când aplici pentru un al doilea împrumut fără a-l rambursa pe primul, atunci compania de împrumut rapid începe să te considere un client riscant. Desigur, acest lucru nu este literal, ci din punct de vedere financiar. Prin urmare, posibilitatea de a nu primi aprobarea crește imediat. Adică nu vă vor refuza împrumutul, ci vă vor oferi să refinanțați – să-l acoperiți pe primul cu noul credit și să utilizați restul sumei pentru nevoile dumneavoastră urgente. Cealaltă opțiune este ca compania să vă întârzie aprobarea atâta timp cât să acopere primul împrumut luat. Să nu uităm de faptul că majoritatea împrumuturilor rapide se acordă pe perioade extrem de scurte și, prin urmare, nevoia unui alt împrumut, fără a plăti primul, este văzută ca fiind de mare risc.

Cine decide dacă îmi acordă un împrumut?

Această decizie se ia pe baza istoricului de credit, a sumei veniturilor și dacă vei putea acoperi un alt împrumut. Dacă venitul unui client este mare, dar există multe împrumuturi care reprezintă aproape 40% din venitul său net, atunci probabilitatea de a primi un alt împrumut este zero. Nu există o companie de credit, fie că este o companie de credit rapid sau o bancă care dorește să înrăutățească situația financiară a clientului său. Toate astfel de instituții își doresc ca, după acordarea împrumutului, să poată rambursa suma fără a fi nevoite să treacă prin procese și proceduri complicate. Din acest motiv, compania de credite rapide estimează cât de dificil din punct de vedere financiar va fi pentru client acest nou credit și, pe baza evaluării acestuia, îl refuză sau îl acordă.

Cum să obțineți împrumuturi mai rapid?

Se întâmplă ca oamenii să aplice la mai multe companii de împrumut rapid în același timp și să fie aprobați în toate. Deși asta dă impresia că au mințit sistemul, nu este deloc corect să-l practici, pentru că plata tuturor ratelor odată, împreună cu dobânzile și eventualele majorări în cazul în care rata se întârzie, poate fi inaccesibilă. În plus, deși oamenii cred că instituțiile de credit nu știu că au aplicat în mai multe locuri în același timp, nu este cazul.

Sursă:  atebank.ro

Parteneri