• Home
  • Știri
  • Putin, în fața Parlamentului: Suntem o mare familie, suntem împreună şi, prin urmare, vom face ceea ce plănuim şi visăm

Putin, în fața Parlamentului: Suntem o mare familie, suntem împreună şi, prin urmare, vom face ceea ce plănuim şi visăm

putin

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, aflat la putere de mai bine de două decenii, s-a adresat joi Adunării Federale în faţa căreia a rostit discursul său anual, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din 15-17 martie la care nu are niciun fel de emoţii – va fi reales pentru un nou mandat de şase ani, conform Reuters, citată de bursa.ro.

În fiecare an, preşedintele Federaţiei Ruse se adresează Adunării Federale cu un discurs în care rezumă rezultatele şi stabileşte orientările strategice pentru viitor.

„Sarcina noastră este să dezvoltăm complexul industrial de apărare în aşa fel încât să creştem potenţialul ştiinţific, tehnologic şi industrial al ţării. Trebuie să distribuim resursele cât mai raţional posibil şi să construim o economie eficientă a forţelor armate, pentru a obţine maximum pentru fiecare rublă cheltuită pentru apărare”, a spus Putin, potrivit hotnews.ro.

„Rusia este gata de dialog cu SUA pentru stabilitate strategică. În acelaşi timp, Statele Unite încearcă să provoace o înfrângere strategică Rusiei. Declaraţiile SUA că ar fi gata de discuţii pe tema stabilităţii strategice sunt doar demagogie”, a mai precizat liderul de la Kremlin.

„Nu vom permite nimănui să se amestece în afacerile noastre interne. Occidentul încearcă să slăbească Rusia din interior”, spune Putin.

Totodată, el a avertizat, joi, Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), în timp ce se adresa Adunării Federale, că lansarea unei invazii în ţara sa ar avea consecinţe „tragice” asupra membrilor Alianţei, conform protv.ro.

Astfel, Putin a subliniat că, de fiecare dată când o putere străină a atacat Rusia, „ştim cum s-a terminat”, referindu-se la înfrângerile suferite de Franţa lui Napoleon în Marele Război pentru Apărarea Patriei şi de Germania nazistă în cel de-al Doilea Război Mondial, transmite sursa citată.

Putin acuză Occidentul că nu vrea pace în Ucraina
El a criticat, de asemenea, NATO pentru că a acuzat Rusia de agresiune în Ucraina, în timp ce a acceptat noi membri, Finlanda şi Suedia, ambele aflate fie în apropierea ţării sale, fie împărţind o graniţă cu aceasta, notează agenţia de presă Baha.

Mai mult, Putin a acuzat Occidentul că nu doreşte să negocieze pacea în Ucraina, ci caută să continue conflictul până când Rusia va fi învinsă. Anterior, liderul de la Kremlin a acuzat NATO că „se pregăteşte să atace Rusia, folosind cele mai eficiente forţe pentru a face acest lucru”, dar că „ei (aliaţii NATO – n.red.) trebuie să înţeleagă că şi noi avem arme, arme care i-ar putea învinge pe propriul lor teritoriu”, spune el, adăugând că o astfel de acţiune ar putea „declanşa utilizarea armelor nucleare”.

Suntem o mare familie, suntem împreună şi, prin urmare, vom face ceea ce plănuim şi visăm. Cred în victoriile şi succesele noastre şi în viitorul Rusiei”, a spus liderul de la Kremlin la finalul discursului, conform libertatea.ro.

Parteneri