• Home
  • Știri
  • Putin: Rusia nu poate fi izolată de restul lumii și nici aruncată în trecut cu decenii

Putin: Rusia nu poate fi izolată de restul lumii și nici aruncată în trecut cu decenii

putin si expertii 1

Vladimir Putin a declarat, luni, că Rusia nu poate fi izolată de restul lumii, iar sancțiunile impuse de Occident nu-i pot opri drumul spre dezvoltare. Declarațiile au fost făcute în contextul în care Putin a admis, totuși, că țara sa se confruntă cu „dificultăți colosale” pentru că nu mai are acces la tehnologiile înalte din Occident.

„Evident, nu ne putem dezvolta în izolare față de restul lumii și nici nu o vom face. În lumea de azi pur și simplu nu poți să încercuiești totul cu un compas și să construiești un gard mare în jur. Pur și simplu nu se poate”, a declarat Putin la o videoconferință cu miniștrii săi, potrivit Reuters, citată de b1tv.ro.

Liderul de la Kremlin a admis că Rusia se confruntă cu „dificultăți colosale” pentru că, urmare a sancțiunilor, nu mai are acces aproape deloc la tehnologii înalte din Occident.

„Nu doar restricțiile, dar și blocarea aproape total a accesului la produse străine de înaltă tehnologie e folosită intenționat împotriva țării noastre. E clar că e o provocare uriașă pentru țara noastră”, a continuat Putin.

El a spus apoi că Rusia nu se va da bătută, „cum prezic unii dintre ”binevoitorii” noștri, să mergem înapoi decenii”, ci va găsi soluții alternative.

Parteneri