• Home
  • Știri
  • Rafila: Numărul cazurilor de COVID -19, în creștere. Recomandări: Utilizarea măștii în spații închise, evitarea aglomerației

Rafila: Numărul cazurilor de COVID -19, în creștere. Recomandări: Utilizarea măștii în spații închise, evitarea aglomerației

rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat luni, într-o conferință de presă, că numărul cazurilor de infectare cu SARS COV-2 este în creștere, iar autoritățile recomandă purtarea măștii de protecție în spații închise, în mijloace de transport în comun, evitarea aglomerației, igiena mâinilor, aerisirea spațiilor închise. Rafila a subliniat că este recomandată în continuare vaccinarea, mai ales în cazul persoanelor vulnerabile. În săptămâna 27 iunie – 3 iulie 2022 au fost înregistrate 7.726 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2.

Autoritățile române se pregătesc pentru un nou val de COVID care ar putea aduce până la zece mii de cazuri pe zi la sfârșitul verii. Ministrul Sănătății a subliniat că, inclusiv cei care au trecut prin infecția cu Omicron, pot contracta noua varianta BA5. Se pare însă că, deși transmisibilă, această nouă variantă nu dă forme grave de boală.

Alexandru Rafila a prezentat situația infectărilor din ultimele săptămâni și recomandările Ministerului Sănătății în condițiile creșterii numărului de cazuri.

Astfel, sunt recomandate: purtarea măștii de protecție în spații închise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare, universității și after school-uri; evitarea spațiilor aglomerate; spălarea mâinilor cu apă și săpun sau cu substanțe antiseptice; igienizarea periodică a mijloacelor de transport în comun; testarea, în cazul în care există simptome.

Ministrul Sănătăţii a declarat luni că vârful valului de infectări cu SARS-CoV-2 în România ar putea fi atins între 14 şi 21 august, la două săptămâni faţă de perioada estimată pentru restul Uniunii Europene.

În ultima săptămână, numărul infectărilor aproape s-a dublat faţă de săptămâna precedentă (20 – 26 iunie), când s-au înregistrat 3.974 de cazuri.

Sursa –  stiri.tvr.ro

Parteneri