• Home
  • Prima
  • Rafila (PSD): Cerem o comisie parlamentară care să investigheze ceea ce a spus Voiculescu despre morții Covid

Rafila (PSD): Cerem o comisie parlamentară care să investigheze ceea ce a spus Voiculescu despre morții Covid

prof rafila 1

Alexandru Rafila a declarat că e nevoie de constituirea unei comisii parlamentare care să investigheze dacă acuzațiile lansate de Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, legate de raportarea greșită a numărului de decese COVID sunt reale.

„Noi considerăm că o astfel de comisie este foarte utilă și sperăm ca cei de la USR-PLUS să sprijine această inițiativă în sprijinul transparenței pe care o clamează pentru că scopul acestei comisii nu este să găsească vinovați, ci să ofere răspunsuri populației încât oamenii să-și poată repune încrederea în autorități, în sistemul de sănătate și să putem trece în mod responsabil, împreună, peste această pandemie. (…) Încă o dată, fac apel la colegii din Biroul Permanent, indiferent de orientarea politică, să sprijine acest demers al Partidului Social Democrat care este făcut exact în interesul cetățenilor și pentru controlul pandemiei. Domnul Vlad Voiculescu poate fi doar invitat, nu poate fi chemat, pentru că el nu are nicio calitate oficială în acest moment. Categoric va fi invitat să poată clarifica anumite lucruri. Mai întâi trebuie aprobată comisia”, a spus Rafila, potrivit rtv.net.

Alexandru Rafila a confirmat că vor fi chemați și alți miniștri care au fost la putere pe timpul acestei pandemii.

„Evident, toată lumea care a fost implicată direct va veni. Mi se pare firesc să răspundă în fața unei comisii parlamentare. Astfel de audieri nu fac decât să aducă încredere publicului. S-a creat confuzie. Scopul e să fie clarificate toate aspectele care sunt în dezbatere publică. Cu siguranță va fi chemat și Raed Arafat”, a adăugat medicul.

Întrebat ce ar putea fi schimbat pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție normală în sistemul de sănătate, Rafila a spus: „Încă nu s-a înființat comisia și deja discutăm despre concluzii? Nu putem face speculații”.

„Trebuie să vedem metodologia, eu nu o cunosc în amănunt cum funcționează. Ambele platforme informatice sunt administrate de Ministerul Sănătății. După putem discuta despre cifre. O astfel de informație trebuie fundamentată, explicată și dacă există neconcordanțe trebuie aduse dovezi”.

Parteneri