AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Rafila: Văzând câtă lume e pe stradă, eu sunt destul de îngrijorat în ce privește transmiterea bolii

Medicul Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, spune că și-a schimbat părerea în privința redeschiderii teraselor, când a văzut grupuri mari de oameni care socializau în stradă, fără a păstra distanța.

S-a întâmplat lângă Parcul Herăstrău, unde erau „oameni care erau adunați în grupuri de 10, 12, beau suc pe capota mașinii, stăteau de vorbă, socializau”, a spus Rafila.

„O terasă nu este doar un loc unde te duci să mănânci sau să bei. Este un loc care face parte din viața socială. Și atunci cred – asta este opinia mea – că trebuie să ții cont de următorul lucru: mai bine am o activitate pe terase reglementată, care reduce la maximum posibil riscul– nu exclude, nu putem să excludem riscul de transmitere – decât să am o situație nereglementată care crește riscul”, a spus el, potrivit digi24.ro.

„Trebuie să n gândim că trebuie să oferi oamenilor ceva, ca să poată să desfășoare o viață socială apropiată de normal. Și atunci sigur că unele terase se vor deschide, altele nu, pentru că nu vor putea să respecte reglementările. Ele nu trebuie să fie draconice, dar trebuie să fie suficiente pentru a reduce riscul. Cred că această gândire trebuie aplicată și pentru alte tipuri de servicii și alte tipuri de activități”, a mai spus Rafila.

„Eu acum, văzând câtă lume e afară și cum stau oamenii și că sunt relaxați – și e foarte bine că sunt așa, că sunt după două luni de retragere în casă, cu activitate redusă – dar haideți să ne gândim, măcar în săptămnile următoare să venim și cu soluții, pentru că altfel, văzând câtă lume e pe stradă, eu sunt destul de îngrijorat în ce privește transmiterea bolii”, a adăugat Rafila, conform sursei citate.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!