• Home
  • Știri
  • Rămăşiţele unui alpinist dispărut în 1986 au fost descoperite pe un ghețar din Elveția

Rămăşiţele unui alpinist dispărut în 1986 au fost descoperite pe un ghețar din Elveția

ghetar

Rămăşiţele unui alpinist german care a dispărut în timpul unei drumeţii pe un gheţar în apropierea Muntelui Matterhorn din Elveţia în 1986 au fost recuperate, în condiţiile în care topirea gheţarilor a condus la reapariţia unor trupuri şi obiecte considerate de mult pierdute, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Descoperirea a fost făcută pe 12 iulie de către alpinişti care se aflau în drumeţie pe gheţarul Theodul din Zermatt, a anunţat joi poliţia din cantonul Valais.

„Analiza ADN a permis identificarea unui alpinist care era dat dispărut din 1986”, a spus poliţia într-un comunicat.

„În septembrie 1986, un alpinist german, care avea 38 de ani, a fost dat dispărut după ce nu s-a mai întors din drumeţie”, a precizat poliţia care nu a oferit alte informaţii cu privire la identitatea alpinistului şi nici asupra împrejurărilor morţii sale.

Aceasta a publicat, însă, o poză cu o gheată de drumeţie cu şireturi roşii ieşită din zăpadă care a aparţinut persoanei dispărute.

Rămăşiţele alpinistului sunt supuse unei analize medico-legale la Spitalul Valais, ceea ce le-a permis experţilor să facă legatură cu dispariţia din 1986, a mai spus poliţia.

Topirea gheţarilor ca urmare a schimbărilor climatice a condus la descoperirea cadavrelor unor alpinişti dispăruţi de zeci de ani.

Parteneri