• Home
  • Prima
  • Rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului au fost respinse în Parlament

Rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului au fost respinse în Parlament

renate weber 1

Rapoartele de activitate pe 2019 şi 2020 ale Avocatului Poporului au fost respinse, marţi, de Comisiile Juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Avizul negativ asupra activităţii, din partea Parlamentului, este un pas înainte pentru demiterea Renatei Weber.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, deputatul USR PLUS Mihai Badea, a fost cel care a propus respingerea rapoartelor, iar decizia a fost adoptată cu unanimitatea celor prezenţi, după ce parlamentarii AUR şi PSD au părăsit sala, notează adevarul.ro.

La audiere, Avocatul Poporului, Renate Weber, a precizat că a preluat funcţia în luna iulie 2019, menţionând că la acea dată digitalizarea se afla la „nivelul anilor ’90”.

„La data la care am preluat această instituţie, din punctul de vedere al digitalizării, ea era pe la începutul anilor ’90. Angajaţii nu aveau nici adresă de e-mail oficială, nu exista conectivitate la internet. Lucrurile s-au schimbat foarte repede. În 2019, au avut 10.507 audienţe, 14.000 de petiţii, am răspuns la 10.000 de apeluri telefonice şi au fost 1.300 de sesizări din oficiu”, a declarat Weber.

Deputatul PNL Ioan Cupşa i-a reproşat lui Renate Weber că instituţia pe care o conducere nu a făcut plângeri penale referitoare la abuzurile asupra copiilor. De asemenea, deputatul PNL, Cristian Băcanu a criticat faptul că Avocatul Poporului nu a întocmit un raport special cu crimele de la Caracal, deşi au trecut doi ani.

Mai mult aici

Parteneri